webdesign dat aansluit op het DNA van je bedrijf?

Ik noem het hier heel bewust Webdesign en niet development. Want oeh wat heb ik een hekel aan coderen. No-code is voor mij daarentegen heerlijk en daar werk ik dagelijks mee. Content Management Systemen (CMS) beheren, Customer Relationship Management (CRM) opzetten, Marketingtools optimaliseren en het uiterlijk van je website verbeteren? Yes, let’s go!

Dus waar beginnen we?

Content

Je website is meer waard dankzij waardevolle content. Van een nieuwspagina tot aan SEO, SEA en linkbuilding. Je hebt onwijs veel werk aan het onderhouden en optimaliseren van je site. Als outsider kan ik misschien wel een steentje bijdragen aan de inhoud. Van het schrijven van teksten tot aan de opmaak ondersteun ik je. Vervolgens levert dit al snel ook content op voor je overige kanalen! Optimalisatie kan al bestaan uit een knop van links naar recht verplaatsen. Echt waar! Hier gebruik je vaak een tool voor die het gedrag van de bezoeker in kaart brengt.

Design

Toe aan een nieuw fris uiterlijk van je website? Misschien past je huidige site niet meer bij de nieuwe huisstijl of ontbreekt er iets? Nou kan ik als Communicatiespecialist niet coderen. Toch kan ik best een mooie site in elkaar zetten (tenminste, ik vind deze site wel cool). Dus qua inhoud, uiterlijk en tools kan ik een waardevolle bijdrage leveren. Vooral rondom Design kunnen we altijd dingen verbeteren. Dus wil je ook zo’n coole site? Neem contact op!

Tools

Hotjar, Hubspot, Mailchimp of Woocommerce. Aan tools hebben we tegenwoordig geen gebrek. Dankzij interesse en wat geklooi kan ik al met aardig wat tools overweg. Daarnaast pak ik software gerelateerde onderwerpen snel op, waardoor nieuwe tools niet snel een uitdaging vormen. Tenzij we heel diep de code in moeten. Daar zul je echt een developer voor nodig hebben. Of een hele lange adem en Google. Want ik heb een jaartje ICT gedaan en snap nog wel een beetje hoe een code werkt. <echt waar>

Het begint met DNA

Branding begint allemaal bij het neerzetten van de merkidentiteit. Deze bestaat uit onder andere de visie, missie en huisstijl. Nu zal een kleiner bedrijf niet snel een visie of missie op papier hebben staan. Toch helpt het om deze dingen op te schrijven, want zelfs een kleine visie of missie kan al richting geven aan eventuele strategieën. Het is niet noodzakelijk om alles tot in de puntjes uitgewerkt op papier te hebben. Juist door klein te beginnen en zo de lijnen uit te zetten ontstaat er een werkelijke identiteit. Wel in samenwerking met eventuele medewerkers, want zij bepalen voor een groot deel je bedrijfscultuur en merkpersoonlijkheid! Niets doen is doodzonde, want een klein merkboekje kan bijvoorbeeld al helpen bij het neerzetten van een consistente klantervaring.

Is je merkidentiteit goed uitgewerkt, dan ontstaat een visuele identiteit vrij soepel. Er gaat nog steeds veel tijd in zitten, maar je kunt keuzes makkelijker onderbouwen. De twee zijn namelijk zonder twijfel met elkaar verbonden. Het helpt wel als er een stevige identiteit klaar staat. Hoe goed die is uitgewerkt heeft namelijk invloed op de continuïteit van je visuele identiteit en huisstijl. Dat is ook gelijk een van de belangrijkste onderdelen van het visuele onderdeel. Continuïteit draagt namelijk bij aan herkenbaarheid, uitstraling en professionaliteit. Nog belangrijker, het zorgt ervoor dat je doelgroep zich kan identificeren met je organisatie!

Het visuele past bij het DNA

Uitvoering sluit aan

De basis is gelegd en dankzij de merkidentiteit en visuele identiteit kunnen we kijken naar een consistente uitvoering. Door gebruik te maken van de voorgaande onderdelen kun je zorgen dat alle communicatie-en marketinguitingen op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor synergie, een samenwerking, tussen de verschillende uitingen. Vervolgens wordt het makkelijker om vanuit je organisatie de klantervaring te verbeteren. Bijvoorbeeld dankzij content. Zolang het aansluit op je DNA zorgt het voor activatie rondom je merk! Daarna zul je zien dat verschillende platformen voor verschillende content geschikt zijn. Er ontstaat een mix tussen Instagram, Facebook en LinkedIn bijvoorbeeld. En je mooie persoonlijke Instagram foto is dan misschien niet voor LinkedIn, maar de twee kunnen elkaar wel versterken! Want iemand die LinkedIn bezoekt kan ook even je Instagram bekijken bijvoorbeeld.

kLAAR OM TE STARTEN MET DASCOEL?

WERK SAMEN MET ONS!